top of page
-HR07092023 Yes we Connect groeps171.jpeg
Lustrumfeest GBCU

GREEN BUSINESS CLUB

UTRECHT CENTRAAL

Green Business Clubs zijn lokale impactorganisaties bestaande uit bedrijven, gemeente en kennisinstellingen gevestigd in deze gebieden, die zich richten op concreet resultaat door het initiëren van duurzame projecten. Doen staat voorop.

Twaalf jaar geleden is het initiatief gestart in Amsterdam Zuidas en inmiddels is het netwerk gegroeid tot 17 lokale clubs en 330 aangesloten participanten. Green Business Club Nederland ondersteunt en verbindt de lokale GBC’s om zo de duurzame impact te vergroten.

Green Business Club (GBC) Utrecht Centraal is een netwerkorganisatie van bedrijven die gevestigd zijn in het stationsgebied of daarmee verbonden zijn. De participanten zetten zich gezamenlijk in om het stationsgebied en de eigen bedrijfsvoering verder te verduurzamen en te verlevendigen. Dit doen zij door middel van concrete projecten en kennisdeling.

  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram

WAT DOE IK VOOR THE GREEN BUSINESS CLUB UTRECHT?

In 2020 bestond The Green Business Club Utrecht Centraal 5 jaar. Helaas was het door de Corona pandemie niet mogelijk om dit lustrum te vieren. In 2022 benaderde programmamaker Tirsa mij om voor hen het lustrumfeest te organiseren. Op 29 september 2022 vierde GBCU samen met de participanten het 5-jarig (ondertussen 7-jarig) bestaan. Een uniek moment, omdat de viering gehouden werd op de vierentwintigste verdieping van het nieuwe 'Central Park Utrecht' met een 360 graden uitzicht over Utrecht. 

Voor GBCU staat duurzaamheid bovenaan de lijst. Ze zijn immers dagelijks bezig om het stationsgebied bij Utrecht Centraal te verduurzamen en te verlevendigen. Omdat ze in de afgelopen vijf jaar veel bereikt hebben, was het doel om deze prestaties terug te laten komen in de ruimte. Na een succesvolle brainstorm besloten we om alle behaalde doelen terug te laten komen op de ramen van de locatie door middel van raamtekeningen. Buiten het feit dat de behaalde doelen van de projecten letterlijk de achtergrond werden van de tekeningen, zorgde deze keuze er ook voor dat er geen materialen gebruikt werden die na afloop voor afval zorgden. Een win-win situatie!

Daarnaast werden de participanten ontvangen met koffie en thee van de sign language bar en een overheerlijk Utrechts Domtorentje. Alle geserveerde hapjes waren gebaseerd op de thema's van GBCU: Energie transitie, Levendig, Zero Waste & Zero Emissie. Denk aan een groentetaartje met de kleuren van een energielabel, groentefriet gemaakt van diverse soorten groenten en Utrechts spoorpunt gemaakt van oud brood, zaden en noten.

Benieuwd hoe het eruit zag? Bekijk dan hier de aftermovie van het evenement!

EN VERDER?

Ook in 2023 mocht ik weer samenwerken met Tirsa voor diverse projecten van GBCU. Door meerdere evenementen op één dag, ondersteunde mijn freelance collega Madelon bij het Plog & Plandel evenement in juni en in oktober doen wij de productie van een symposium voor GBCU.

bottom of page